obuda-logo

Vissza az obuda.hu főoldalára

ÓBVSZ - Óbuda-Békásmegyer Rendeletek

utoljára frissítve: 2018. július 16. hétfő

Véleményezhető rendelet-tervezetek

Rendelet-tervezetek társadalmi véleményezése

Annak előmozdítása érdekében, hogy a helyi társadalom legszélesebb rétegei kapcsolódhassanak be az önkormányzati rendeletek előkészítésébe, elősegítve ezzel a jogi szabályozás sokoldalú megalapozását, ezzel pedig az önkormányzati rendeletek minőségének és végrehajthatóságának javítását, a Képviselőtestület biztosítja az önkormányzati rendelet-tervezetek társadalmi véleményezését. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995. (VI. 1.) önkormányzati rendelet 38/A. §-a szerint a képviselőtestület elé kerülő rendelet-tervezeteket - meghatározott határidőn belül - bárki véleményezheti írásban az erre a célra kialakított elektronikus levélcímen. A vélemények beérkezéséről a rendszer automatikus visszaigazolást küld.

A névtelenül beérkezett vélemények nem kerülnek figyelembe vételre. Adatkezelésről való tájékoztatás: a rendelet-tervezet szakmai előkészítéséért felelős a beérkezett véleményeket, a véleményező nevét és elektronikus levélcímét - a visszaigazolás küldése, az összefoglaló készítése céljából - legkésőbb a véleményezett önkormányzati rendelet hatálybalépésétől számított hat hónapig kezeli. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 6. § (7) bekezdése szerint az adatok kezeléséhez az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.

Az önkormányzati rendelet-tervezetek itt tekinthetők meg.

A beérkezett véleményekről a rendelet-tervezetről készülő előterjesztés részeként összefoglaló készül, amely tartalmazza a véleményezők számát, a véleményezés határidejét, a leggyakrabban előforduló, tartalmilag összefüggő, szakmailag jelentősebb észrevételek összefoglaló ismertetését, amelyek beépítésre kerültek a rendelet-tervezetbe, az elutasított észrevételeket, az elutasítás rövid szakmai és jogi indokolásával. A képviselőtestület elé kerülő előterjesztések itt tekinthetők meg.

Köszönjük, hogy véleményével hozzájárult munkánkhoz!

Nem található tartalom:

Jelenleg nincs véleményezhető tartalom.

Amennyiben kérdése van ezzel kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi oldalon keresztül vagy indítson keresést!

© 2010-2018. Obuda.hu - Minden jog fenntartva.